NEWBORNshoot

geboekt

Dankjewel dat jullie voor mij hebben gekozen om een shoot te doen! Wat vind ik het altijd heerlijk om dat lieve babygeluk vast te mogen leggen.

Op deze pagina staat wat extra informatie over hoe jullie je kunnen voorbereiden op de shoot.

Denk ook aan je bedlinnen. Zorg voor een beetje rustig beddengoed die je over een aantal jaar nog steeds leuk vind om naar te kijken.

Bijvoorbeeld uni kleuren, maar ook een mooie sprei kan je gebruiken (geen teksen).

Natuurlijke materialen; denk aan wol/linnen zijn hiervoor erg mooi, dit geldt ook voor wikkeldekens.

Zorg ook dat het een beetje warm is in de kamer, zet eventueel de verwarming een tandje hoger. Ik vind het namelijk leuk om de kleine teentjes ook op de foto te zetten of de spekbeentjes wanneer ze in een rompertje liggen.

*tip* Heb je mooie wikkeldekens, plaids, sjaals, dat dikke gebreide vest in die mooie kleur, XL hydrofiel of gewone dekens? Leg ze klaar!

Liefst van een natuurlijk materiaal! (geen fleece of iets dergelijks)

Ik vind het namelijk heel leuk om je kindje hierop te leggen en zo wat meer contrast en sfeer te creëren de foto.

Voorbereiding

In principe fotografeer ik alleen bij jullie thuis. Alle ruimtes met mooi daglicht zijn plekken die we kunnen gebruiken.

Vaak maak ik gebruik van de slaapkamer van de ouders, babykamer, woonkamer. Maar soms hebben jullie ook andere ruimtes in huis die goed voor de foto’s kunnen dienen, laat me deze dan zeker zien! Ik heb namelijk ook al de mooiste foto's kunnen maken op een stoffige zolderkamer met net dat ene dakraampje ♡

Zorg dat de ruimtes een beetje opgeruimd zijn. Met name jullie slaapkamer. Even de onnodige dingetjes van de nachtkastjes.

Op de dag zelf

Op de dag zelf hoef je niks te veranderen in het ritme van je kindje. Ik merk vaak dat de kindjes aan het begin van de shoot wat sneller honger krijgen dan normaal. We volgen tijdens de shoot jullie kindje en jullie kunnen jullie kindje tussendoor ook gewoon de voeding geven die hij of zij wilt. Vaak zijn dit ook mooie momenten om mee te nemen in de foto's. Een hele mooie herinnering!

Soms als het droog weer is vind ik het ook nog leuk om even naar buiten te gaan.. Kindje op je arm, lekker ingewikkeld in een deken en just go natural. De achtertuin of rondom jullie huis zijn vaak al hele mooie locaties te vinden.

Een onwijs leuke uitdaging!

KLEDINGKEUZE

Probeer de kleding zo rustig mogelijk te houden en liefst zonder opschriften of opvallende merkjes. Dit is een stuk tijdlozer en daarbij gaat de aandacht meer uit naar de kleine!

Uni rustige kleuren doen het altijd heel erg goed!


Hetzelfde geldt voor de ouders en evt broers/zussen.
Qua kleur doen warme natuur-tinten het altijd erg goed!

Newbornshoot plannen


mocht je vraag er niet tussen zitten, mag je me altijd een berichtje doen!

FAQ

veelgestelde vragen