Kledingtips

De nummer-1 vraag die ik krijgt bij het boeken van een shoot is: ‘wat moet ik aantrekken’. En dit snap ik! Een fotoshoot is namelijk voor altijd. Het zullen foto’s zijn waar je vrienden en familie naar zullen kijken, maar ook de generaties na jou. Denk aan je kinderen die later de fotoboeken zullen doorbladeren.

Ik zal je op deze pagina een paar tips geven die je kan aanpassen aan je eigen kledingstijl. Want het belangrijkste vind ik wel dat je jezelf ben tijdens een shoot!

Rustige kleuren en geen teksten/duidelijke merken

Dit is het allerbelangrijkste! Als iedereen rustige kleuren aanheeft, gaat de aandacht uit naar jullie op de foto.

Is er iemand met een fluor kleur kleur groen of een grote tekst/merk op een shirt, dan gaat je aandacht als eerst uit naar deze persoon. Je wilt de tekst op het shirt lezen. Maar is dat het doel van de foto? Tevens wil je natuurlijk dat de foto een beetje tijdloos blijft ;)

Kleurpaletten

Kleurpaletten zijn ook een goede houd-vast bij het creëren van je outfit. Want allemaal dezelfde kleuren, dezelfde blauwe spijkerbroek en wit t-shirt. Dat is een beetje saai, maar verteld ook niet je eigen stijl.
Ga voor iets wat uitstraalt wie jij bent, maar waarbij je wel past bij de rest. Zodat het een rustig geheel vormt.

Denk aan mooie warme herfstkleuren; roestrood, ecru, bruin, donkergroen, oker.
Maar zou heb je natuurlijk nog meer paletten. Op de Pinterestlink hieronder meer voorbeelden en kleurballetten.

Leenkast

Het allerbelangrijkste vind ik dat je iets aandoet wat echt bij je past. Maar ook herken ik dat je voor een shoot vaak iets specifieks in gedachten hebt, wat niet altijd in je kast hangt.

Om jullie een extra service aan te bieden en iets duurzamer te denken heb ik een een aantal kledingstukken voor kinderen en dames die jullie gratis kunnen lenen.

client closet

ga hier naar de client closet

Ik hou enorm van wintershoots! De kleuren en de knusse sfeer, heerlijk!
Maar qua kleding weet ik dat mensen het soms lastig vinden en ook dit is totaal niet nodig!

Trek laagjes aan. Een ondershirtje met lange mouwen, een truitje of jurk met lange mouwen en daarover nog een lekker dik vest of een mooie trui. Een sjaal en misschien wel een muts kunnen ook een heerlijk knusse sfeer geven.

Je kan ook afwisselen met jas en zonder jas!
Neem voor de tussendoor stukjes sowieso lekker je jas mee en tijdens de foto momentjes kunnen we deze dan (naar keuze) uit doen.

Winter

Shoots

Qua kleding geef ik altijd aan om iets aan te trekken wat je buik goed en mooi laat zien en waar je je mooi in voelt!

Niet alle zwangere lichamen zijn gelijk gemaakt, dus kies een jurk of outfit die je buik mooi accentueert. Een tailleband boven je buik doet het ook altijd goed, omdat het je de taille geeft die je mist als gevolg van je zwangerschap.


Een strak jurkje kan je buik mooi laten uitkomen, maar andere delen soms minder flatteus. Kijk dus goed naar je eigen lichaam! Kies dan bijvoorbeeld liever voor een jurkje strak bij de taille en losser onderaan en vermijd tricot stoffen.

Als je een broek aantrekt zorg er dan voor dat je de band om je buik voor de shoot even naar beneden schuift. De streep van deze rand is op foto’s namelijk goed te zien.

Heb je een t-shirt, denk dan ook eens na over een mooi vestje, het streepje aan de zijkant van een t-shirt is soms erg zichtbaar. Een open vestje verbergt dit en laat je buik mooi uitkomen.

ZWANGER

Alleen tijdens een zwangerschapsshoot adviseer ik niet de kleur zwart rondom je buik. Ik fotografeer vrij donker en hierdoor vervagen de contouren van je buik een beetje. En juist tijdens een shoot als deze willen we deze natuurlijk extra benadrukken!