Voorbereiding

Qua locatie geef ik altijd aan om het het liefst zo dicht mogelijk bij zonsopgang/zonsondergang te houden. Wil je het toch overdag, dan kan je het beste een locatie zoeken met veel schaduw (ivm knijpende ogen en harde schaduwen door de zon in het gezicht).

Je hoeft niet al te veel mee te nemen, maar voor de kinderen is wat lekkers altijd wel fijn. Als ik met de mensen apart fotografeer is een eet momentje altijd wel geliefd bij de kinderen. Let op wat je meegeeft ivm vlekken op de kleren. Je hoeft geen tassen vol speelgoed mee te nemen, in de omgeving zijn altijd wel dingen waar je mee kan spelen (takjes, zand, steentjes, bloemetjes). Of juist met elkaar, tikkertje, dansen of vliegen! Dit zijn ook de leukste dingen op de foto's!

En je hebt dan gelijk veel interactie met elkaar!
Hoe groter de familie hoe meer tijd ik zal bezig zijn, omdat ik ook gezinnen apart vastleg. Wel kunnen we altijd rekening houden dat de groepsfoto's/foto's met gezinnen met kinderen als eerste worden gemaakt.

Probeer de kleding leuk om elkaar af te stemmen. Maar liever geen spijkerbroek met wit shirtje. Kijk voor een mooi kleurenpallet samen. Warme kleuren doen het altijd heel erg goed!

Vermijd teksten op kleding of felle kleuren!!

Locatie

Zeker bij een familieshoot is een locatie erg belangrijk. Bij een grote groep zal je tussendoor wat meer moeten wachten en is het dus fijn als je een beetje bezig gehouden kan worden.

Een natuurgebied is bijvoorbeeld extra fijn. Met hele grote families raad ik het ook aan om eens te kijken naar een eetgelegenheid waar je de flexibiliteit heb. Wel moet je altijd aan de locatie vragen of het mogelijk is om er foto's te maken en of er een eventuele meerprijs is om daar te mogen fotograferen (al zullen de meeste locaties wel flexibel zijn als je ook met een grote groep wat komt eten hoor)!

Tips voor zo'n locatie is bijvoorbeeld Het Kaslokaal in Oostkapelle. Heel veel ruimte in de mooie tuin met knusse hoekjes waar je dus niet snel andere gasten op de foto hebt. En een mooie kas, ook fijn met minder weer dus.
Voor andere tips kan je misschien eens googelen naar 'theetuin'. Want dit zijn vaak plekken met een fijne tuin en op knusse locaties.
Te veel speelmogelijkheid is ook niet altijd fijn. Denk aan drukte met veel kinderen en kinderen van de shoot die het te leuk vinden en dus niet meer op de foto willen.

klik hier voor mijn algemene locatietips